Cuppen, Guasha en Moxa

Cuppen, Guasha en Moxa

Cuppen
Bij cuppen maak ik gebruik van glazen, bamboe of siliconen cups, die ik verwarm waardoor ze vacuüm trekken op de huid. Er wordt een vacuüm gecreëerd op het gedeelte onder de cup. Meestal gebruik ik siliconen cups die makkelijker in het gebruik zijn en hetzelfde effect hebben.
Soms zet ik de cup op de huid en haal ik de cup gelijk er weer af, soms glij ik ermee over de huid en soms laat ik de cup een poosje staan of zet er een naald onder. Die keuze is afhankelijk van de klachten die er zijn.
Ik gebruik cuppen met name bij stagnatie (lees pijn) in spieren, bij verkoudheid en astma.

Toepassingen zijn:

  • Pijn
  • Astma
  • Verkoudheid
  • Reuma
  • Pijnlijke gewrichten
  • Rugpijn

Guasha
Guasha is een wrijftechniek met een soort kammetje of koehoorn. Hiermee halen we ziekte veroorzakers uit het lichaam. De huid wordt hier rood en warm van.

Toepassingen zijn:

  • Bij griep en verkoudheid

Moxa
Moxa is een kruid dat los of in de vorm van een sigaar wordt toegepast. Moxa is erg verwarmend en wordt veelal gebruikt bij mensen die chinees gezien leeg en koud zijn. In principe gebruik ik een moxa lamp maar soms ook het kruid.

Toepassingen zijn:

  • Buik en darmklachten
  • Gynaecologische klachten
  • Astma
acupunctuur doetinchem bronckhorst wehl zelhem