Werkwijze

Werkwijze

Het stellen van een diagnose
Voor het stellen van een diagnose heb ik wel even tijd nodig. Door middel van vragen, het voelen aan beide polsen, het bekijken van de tong en het voelen van de meridianen op het lichaam kom ik tot een Chinese diagnose. Ik kijk naar het totale beeld dat hierdoor wordt geschetst. Hieruit volgt een behandelplan, en deze wordt met u besproken

Deze diagnose kan anders zijn dan u vanuit de westerse geneeskunde herkent. De westerse geneeskunde ziet een bepaald stukje van de gezondheid en wij kijken naar de gehele mens als een totaal.
Soms is het nodig om eerst een huisarts of andere discipline te consulteren. Vanuit mijn medische achtergrond zal ik waar mogelijk de westerse en oosterse geneeskunst respecteren, beide zijn voor mij in mijn werk belangrijk.

Behandelplan
Over het algemeen wordt er gestart met een behandeling eens per week, geheel afhankelijk van de klacht. Bij sommige klachten zijn weinig behandelingen nodig, bij andere meer. Als de klachten minder worden wordt de afstand tussen de behandelingen steeds groter. Resultaten zijn meestal direct maar soms ook pas na enkele keren merkbaar.

Na zes behandelingen evalueren we het proces en beslissen we of het zinvol is om verder te gaan. Zo niet dan denk ik met u mee, indien gewenst, over welke andere therapie├źn zinvol zouden kunnen zijn.

werkwijze foto