Kruiden en Voeding

Kruiden en voeding

Kruiden
Kruiden zet ik in als ondersteuning van de acupunctuur behandeling. De kruiden die ik gebruik zijn kant en klare producten in de vorm van; pillen, druppels of siroop.

Voeding
Voeding is eigenlijk het meest belangrijke onderdeel van onze gezondheid. Bij Annchi krijgt u geen hele ingewikkelde diëten voorgeschoteld. Wel gaan we kijken naar welke voedingsmiddelen u goed zou kunnen gebruiken en hoe en of het mogelijk is, dit in uw levensstijl in te passen. We maken hiervoor gebruik van Westers en Oosters gedachtegoed. Beide voedingsstijlen kunnen elkaar heel goed aanvullen maar kunnen ook los van elkaar bestaan. Het is belangrijk om te eten wat je nodig hebt maar soms ook te eten wat gewoon lekker is. Dat geeft immers een plezierig gevoel en dat vind ik het gezondste wat er is. Het kan zijn dat u het advies krijgt om scherpe specerijen te laten staan of geen zuivel meer te eten. Of om wat vaker bonen op tafel te zetten of een banaan te eten. Altijd samen in overleg en kijkend naar wat wel en niet kan. Soms echter, als het echt niet anders kan, zal er een strenger advies worden gegeven als verkeerde voeding de behandeling in de weg staat.

De vijf elementen voedingsleer is al eeuwen oud en wordt tot op de dag van vandaag onveranderd toegepast in China. Hier in Nederland wordt het nog steeds gezien als een andere manier van eten. Chinezen kijken naar de energetische waarde van voeding. Zo hebben sinaasappels en citroenen een verkoelende energetische waarde waardoor deze in de winter een verminderde weerstand kunnen geven maar juist in de zomer heel waardevol kunnen zijn. Al met al is voeding een aanvullende manier om uw gezondheid te ondersteunen en vooral te behouden.

Bird site 2