Vrouwenklachten

Toepassing van acupunctuur bij vrouwenklachten.

Menstruatieklachten
Menstruatieklachten, o.a. PMS zijn veel gehoorde klachten. Een te heftige bloeding, een pijnlijke menstruatie, hoofdpijn, migraine, onregelmatige bloeding, pijnlijke borsten, emotionele klachten.

De cyclus van een vrouw is opgebouwd in cycli. Tijdens deze cycli wordt u wekelijks behandeld en is de behandeling in overeenstemming met uw cycli en onderliggende patronen. Dit zal voor iedereen anders zijn maar ook overeenkomsten hebben. Kruiden en massage kunnen hier een aanvullende rol spelen.

Vanuit Chinees oogpunt hoort een menstruatie gemiddeld vijf dagen te duren met mooi rood bloedverlies zonder stolsels en zonder pijn. De cyclus heeft een duur van 28 dagen.

Overgangsklachten
Een vrouw komt, de een vroeg, de ander later, terecht in de overgang. De overgang begint al lang voordat de menstruatie tot stilstand komt. Het lichaam heeft tijd nodig om de balans te herstellen en acupunctuur, kruiden en massage kunnen hier heel waardevol zijn. Opvliegers, nachtelijk transpireren, hoofdpijn, gewichtsproblemen, stemmingswisselingen, onrust, concentratieproblemen zijn allemaal klachten die hierbij kunnen horen. Acupunctuur en kruiden zorgen voor een nieuwe balans voor lichaam en geest.